Wednesday, September 10, 2014

PELUANG PERNIAGAAN MINERAL COFFEE

PELUANG PERNIAGAAN - MINERAL COFFEE 

 dear fellow readers...;-)
today mai nak share dengan you all tentang peluang perniagaan untuk 
MINERAL COFFEE

actually this is not the first time i'm writing and share about mineral coffee
before this ada few entries...

HERE is the Link
but today more on to BUSINESS OPPORTUNITY kepada yang berminat untuk memulakan perniagaan secara kecil-kecilan atau besar-besaran untuk product kopi ini sahaja sebagai pendapatan sampingan atau pun utama...terpulang kepada kehendak masing2.


first and foremost...
nak cerita atau nak ulang lagi tentang keunikan/kebagusan Mineral Coffee yang menjadi pujaan dan kegemaran ramai sejak akhir-akhir ini...:-)


KEUNIKAN

1. Mengandungi garam buluh :
- garam laut bebas pencemaran
- buluh berusia 3 tahun
- ditutup dgn tanah liat dari kedalaman 20m

2. No sugar

3. No cholestrol

4. Aroma unik dan kopi robusta

5. Nutrien : magnesium, zat besi, kalsium, potassium

6. Kaya dengan unsur anti-oksida

7. Menghilangkan keletihan fizikal&mental

8. Melegakan tekanan

9. Cepat habis (repeat customer)

10. Tahan lama: tarikh luput 2 tahun lagi

11. Menyihatkan dan bermanfaat

12. Berkualiti tinggi

13. Unik dan satu-satunya dalam pasaran



contoh TESTIMONIAL

1. Lenguh2 badan dan sakit urat berkurangan

2. Badan rasa lebih bertenaga

3. Sakit diabetes: gula dalam darah turun

4. Turun berat badan & alahan kulit berkurangan

dan banyak lagi.....


STRATEGY PEMASARAN MINERAL COFFEE

Bonus plan SALES MANAGER
SM bonus : rm2200
Profits : rm2610
Total income : rm4900


Bonus plan DISTRIBUTOR D4 (200 kotak)
D4 bonus : rm288
Profits : rm600
Total : rm900


Strategy jual SALES MANAGER
- 870 kotak BOLEH DI JUAL DALAM MASA 6-12 BULAN
*** STRATEGY DAN PENGIRAAN  akan di ajar secara details.


Strategy jual DISTRIBUTOR D4

- 200 kotak BOLEH DI JUAL DALAM MASA 2.5 BULAN
*** STRATEGY DAN PENGIRAAN  akan di ajar secara details.


TAWARAN kepada pemilik restoran/caffe/coffee house/gerai dan sebagainya....
.
.
.
PERCUMA DUIT EXTRA UNTUK BIL ASTRO, UNIFI, MAINTENANCE!!!
- RM195 * 12 bulan = RM2340 PERCUMA!!!
- setahun duit bercuti ke bali, thailand, hong kong...atau renovation kedai n etc



Recommended places :

- kantin
- restoran
- kafeteria
- gerai kopi
- kedai runcit
- pantry
- koperasi
- hotel



anyone yang interested to know more about this
PLAN & STRATEGY and untuk PEMBELIAN BORONG
PLEASE PM
0123781700(mai) OR 0173781700(syukran)
#dynamicleadersgroup
 

"Semua orang ada cabaran, masalah dan halangan masing-masing. Tanpa adanya cabaran, kita tak akan menjadi diri kita hari ini"



Tuesday, September 9, 2014

Kidzania day out

after few years sejak kewujudan Kidzania ni, we only managed to go there few months ago...

Alhamdulillah at last my kids berjaya menjejakkan kaki di Kidzania
dah menjadi kenyataan impian dorang, takde dah berzikir kat telinga heheh
and we as a parents was very excited too...lol

overall it was a great place...very good especially for kids 3yrs and above since boleh perkenalkan dekat anak-anak dunia pekerjaan dan menanamkan cita-cita apa yang dorang minat nak jadi...serta mencungkil bakat dorang...

after come back from KidZania

Humairah wants to become "Ustazah Doctor" lol
Haziq nak jadi Posmen hihi
Hadif nak jadi tukang buat icecream...lol

 my kids tiga beradik tu memang super excited and seriously memang beriya-iya kera untuk dapatkan gaji hahahah.....especially haziq...hahah

unfortunately we all tak sempat try all the stations since anak-anak pun dah letih, penat...
but alhamdulillah they enjoyed the trip and definitely akan pergi lagi sebab ada lagi station yang tak stop since banyak sangat stations dekat dalam tu...


Humairah sebagai pembaca berita 

pilot wanna be....


excited betul haziq sampai tanam cita-cita nak jadi posmen ;-) ok lahh apa2 je lahhh







Tuesday, September 2, 2014

Demo Video Bio Seleza & Harga Promosi Bio Seleza

here i want to share with you the further info and clearer features of this BIOSELEZA product...

below is the product demo that you must watch...!!

Demo Video Bio Seleza Feminine Pad


Ujian Penyerapan Video Demo Bio Seleza Feminine Pad

Bio Seleza Mixed Set :
30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang
Price
Harga Bio Seleza Retail RM131; Ahli rm114
=Total 96 pcs


Bio Seleza Day Safe :
10 pcs x 6 pack pad siang
Price
Harga Bio Seleza Retail RM128;  Ahli RM111
=Total 60 pcs


Bio Seleza Panty Liner :
30 pcs x 6 pack pantiliner
Price
Harga Bio Seleza Retail RM138; Ahli RM120
=Total 180 pcs


please contact 
0123781700
maisarah ibrahim ;-)

special PROMO waiting for you....!!!




Thursday, August 21, 2014

Akademi Darul-Huffaz International Tahfiz Science

Akademi Darul-Huffaz International Tahfiz Science

this entry is going to be some review on the Academy Darul Huffaz, after 7 months i sent my daughter there now i think the suitable time for me to give some review and opinion since i got comments, whatsapps and even emails asking about my experience sending my daughter to the school.

First of all, the decision to send our kids to Tahfiz is not an impromptu decision, we have planned this few years before and we do a lot of survey also and the most important things is to observe and to know your child capability and tendency.

the most important thing we as a parents need to know WHY in the first place we want our children to be in that school....as for me and my husband, we want...i think WANT is not a suitable words kan...
we HOPE....yes we hope our children to have a professional career in future and at the same time carry the name of Islam and Al-Quran together in their daily job and life. I mean really really understand Islam by heart in their life and can apply the knowledge of Al-Quran in their job and practice Al-Quran in their life....
In Shaa Allah....

because.....its based on our experienced (its hard to explain everything here...cuma apa yang mudah di katakan kehidupan kita sudah lama dijajah dan di tanam dengan begitu banyak pendidikan sekular sehingga masa muda habis tanpa penghayatan dan pemahaman yang sebenar2nya tentang Allah SWT, Rasullullah SAW dan Al-Quran, Astagfirullahalazim betapa jauhnya kehidupan kita dengan Islam dahulu.
 bukan nak membuka aib ibu bapa sendiri yang tidak mendidik...nauzubillah. Ya Allah ampunkan dosa kedua ibu bapa kami seandainya terdapat kelalaian mereka dalam mendidik kami oleh kerana kurang nya ilmu mereka...engkau maha pengasih dan penyayang...semoga dengan kasih sayang yang ibu bapa kami curah kan buat kami....jadikan lah itu asbab untuk kau ampun kan dosa2 mereka...
amin ya Rabbal Alamin....

Jadi kita mesti tahu WHY we want our children to be here...and the reason is because of Allah SWT and Rasulullah SWT, kita mahu anak2 kita kenal Islam, cinta Allah SWT dan rasulullah SWT sejak dari awal lagi supaya In Shaa Allah masa muda terjaga dan tidak berlalu dengan sia-sia.
Dan dalam masa yang sama dididik untuk menjadi bijak pandai, menjadi golongan profesional untuk membela agama, bangsa dan negara sendiri.
 Sekurang-kurang nya kita berusaha dan mengambil tanggungjawab, apa akan jadi akan datang wallahualam semua datang dari Allah...serahkan semua padanya dan banyak berdoa.

another important note, since this kind of school TAHFIZ&SCIENCE tak banyak in Malaysia and its of course a Private school...
so every parents need to expect more budget to spend every month for each of your children here, like my daughter in standard 1 roughly almost RM1000 monthly including the co-curricular fees. Bak kata ustaz, memang nampak berat tapi kalau kita lakukan semata-mata kerana Allah SWT, in shaa Allah kita berjihad setiap bulan untuk tampung cost pembelajaran anak kita. All the fees and cost they stated in the website, so u all can refer their LINK

http://www.darul-huffaz.com



so far after 7 months in the school my daughter looks happy eventhough awal-awal especially sebulan pertama memang dia cranky sangat, almost everyday crying and ask me to stay with her which is i stay jugak for the first 2 weeks since ustaz minta temankan and sementara dia nak adapt dengan timetable baru yang agak meletihkan since this academy start the session from 7.30am until 5.30pm. if she got taekwando then she will be out from the school around 6.30pm.

the niqab is not compulsary for primary school but only compulsary for the secondary students.
but my daughter Humairah enjoy wearing the niqab eventho she is standard 1...my part i tak kisah, nak pakai or tak pakai up to her since dekat luar pun dia tak pakai and she is just like other kids...like to dress up and everything that girls like to do....but in her own way :-)

speaking about the teachers, they come from various background and for tahfiz most of them from Yaman, Pakistan, Australia, Bangladesh or Arab Saudi. for Academic class most of the teachers are Malaysians and they have special course with government on the syllabus and etc. All the students will sit for UPSR, PMR and SPM like the normal government school.

somebody ask me masa mula-mula i decide nak masukkan anak ke sekolah tahfiz ni, she said that the academic will not be so strong...nanti anak u boleh ke dapat 5As....for me, like this....masyaAllah Allahuakbar i am more afraid if my kids tak kenal islam, tak kenal Allah swt dan tak kenal rasullullah saw dengan dekat sejak dari kecil lagi..i dont mind if..if they get 3As for the UPSR and at the same time they can memorized 5 juzuk Al-quran...itu sudah cukup cukup baik bagi saya di tambah dengan pendidikan agama dan akhlak yang baik in shaa Allah saya suka and puas hati. 

But we can always usaha untuk buat yang terbaik, kejayaan anak bukan terletak pada sekolah atau guru semata-mata...what more important is parents role at home....kalau kita boleh bantu anak kita dapat 5As and menghafal Al-Quran bukan kah itu lagi baik...always be positive and cuba dahulu baru tahu....

u can also send your little ones to the Genius Little Huffaz for kids below 7 yrs old


for standard 1 they have 2 classroom since total number of students is 24 and for each class they have 12 students.



setting for exam seats

solat berjemaah

qailullah (taking a nap before zuhur)



taekwando activity

second from left is the Principal of Academy Darul Huffaz, 
Al-Huffaz Ustaz Lokman Syazly, pelajar terbaik SPM Malaysia 1998.










and what makes me as a parents feel comfortable and easy is because the teachers provide the whatsapp group for teachers and parents for standard 1. to provide information, announcement and etc. the teachers always update us on our kids activity at school from time to time..Alhamdulillah, maybe sebab tak ramai thats why boleh buat macam ni....heheh. 

there is also a parents-teacher session every end of the month to discuss about the student progress on hafazan and academic and their behaviour during school time.

the academy also provide a hostel for students that stay far away from the school. but of course the fees will be more and darul huffaz actually have few branch in kuala lumpur and selangor so that you can check in their website also about this.

last but not least...i support for those yang ada bercita-cita nak menghantar anak-anak ke academy seperti ini, seriously my part saya memang ok dan berpuas hati so far. walaupun cost mungkin lebih sedikit dari sekolah biasa tapi tak semahal international school yang lain yang puluhan ribu setahun, now zaman banyak orang buat side income and income boleh di usahakan in shaa Allah, yang paling penting is niat kita for the sake of Allah nak anak2 kita dekat dan kenal islam dari awal dan dapat menjadi insan professional dan menghafal serta mengamalkan al-quran in shaa Allah.


semoga cita-cita kita untuk mendapat anak-anak soleh dan solehah tercapai dan yang paling penting kita usahakan dari meraka masih kecil lagi kerana anak adalah satu-satunya harta di dunia yang kita boleh bawa sampai ke akhirat kelak iaitu alam kita yang kekal abadi.

semoga Allah mengampunkan dosa kita lebih-lebih lagi saya yang menulis, maaf kalau ada salah kata dan semoga Allah memberi ganjaran syurga amin ya rabbal alamin.



Sunday, August 10, 2014

Apa itu Bio Seleza Feminine Pad ? Berapa Harga Bio Seleza Feminine Pad ?

BIO SELEZA


Apa itu bio seleza ? Berapa Harga Bio Seleza Feminine Pad ? Anda tahu pembunuh no. 2 kaum wanita di malaysia ialah kanser servik?  Sejak syarikat mengeluarkan pad wanita atau tuala wanita Bio-Seleza Feminine Pad serta bacaan & belajar tentang pentingnya tuala wanita yang bagus untuk kesihatan wanita barulah Mai faham now. 

Sebenarnya banyak masalah kesihatan wanita yang berkaitan dengan pemilihan pad wanita yang betul. Ini menjadikan ia satu keperluan penting di dalam kehidupan seharian seorang wanita. Jadi, sebelum nak cerita panjang, brief intro dulu skit.

Sejarah Tuala Wanita (Feminine Pad)

Kalau kita baca wikipedia, sejarah tuala wanita ni ada rekod sejak kurun ke-10 lagi! Sama zaman Universiti Al-Azhar ditubuhkan, itulah betapa lamanya.




Kalau di Malaysia pula? Sebenarnya tuala wanita dulu, bukanlah tuala, tetapi kain batik yang dilipat-lipat macam berbentuk lampin gitu heheh. Tak percaya cuba tanya kakak, mak atau nenek kita, betul tak?

Tuala Wanita batik Malaysia ni famous sehingga digantikan dengan brand awal 90-an yang paling laku masa tu - Sanita yang kotak hijau bunga-bunga tu, dan zaman sekarang dah ada bermacam-macam brand.

Cuma, masalah lain pula timbul?
Masalah kesihatan...

Kebanyakan brand yang ada dipasaran, mula menggunakan bermacam-macam proses, tambah pulak macam-macam bahan kimia itu & ini nak kasi nipis, nak kasi wangi menggunakan teknik mengurangkan kos & akibatnya ialah tuala wanita yang moden, masa kini, canggih tapi malangnya banyak menyumbangkan kepada masalah kesihatan wanita itu sendiri.



Salah satu bahaya ialah dioxin disebabkan proses pemutihan kertas kitar semula. Yup, tuala wanita, pad tu menggunakan kertas kitar semula yang diproses, dibersihkan guna bahan kimia, dan diputihkan supaya nampak bersih.







* Tahukah Anda? 

Kanser Rahim ialah pembunuh No. 2 wanita di Malaysia selepas kanser buah dada? Statistik 2012 WHO menunjukkan sekurang-kurangnya 1447 wanita didiagnosis mengalami kanser pangkal rahim dengan lebih daripad 729 kematian.

Jadi apa nak buat?

Cubalah buat kaji sendiri, boleh tanya Dr. yang pakar atau tanya pendapat pakar Gynecologist etc.

memang sejak dah tahu ni, akan teruslah bertukar ke Bio-Seleza Feminine Pad! Bukan setakat kesihatan semata-mata tetapi kerana kesihatan juga kerana pad ni sangat selesa macam tak pakai apa-apa.

Kenapa Bio-Seleza???

1. Sebab Bio-Seleza guna gel - Tahan basah, kering!
2. Ada anti-bacteria strip untuk halang pembiakan kuman
3. Kain berkualiti & bernafas untuk pengudaraan, tak lembap
4. Ditambah tenaga untuk pengedaran darah, bantu detox
5. Slim, tak tebal sangat, & tak besar.
 


Ni, gambar test letak tisu perbezaan antara Bio-Seleza lawan. 
Brand K & Brand W yang memang famous.

So apa lagi, cuba harini sekarang, 
Berapa Harga Bio Seleza? Berapa pula harga promosi?Ada berapa jenis dan sebagainya??
 



Bio Seleza Mixed Set :
30 pcs x 2 pack pantiliner
10 pcs x 2 pack pad siang
8 pcs x 1 pack pad malam
8 pcs x 1 pack pad malam extra panjang
Price
Harga Bio Seleza Retail RM131; Ahli rm114
=Total 96 pcs


Bio Seleza Day Safe :
10 pcs x 6 pack pad siang
Price
Harga Bio Seleza Retail RM128;  Ahli RM111
=Total 60 pcs


Bio Seleza Panty Liner :
30 pcs x 6 pack pantiliner
Price
Harga Bio Seleza Retail RM138; Ahli RM120
=Total 180 pcs


please contact 
0123781700
maisarah ibrahim ;-)

special PROMO waiting for you....!!!
 



Demo Video Bio Seleza Feminine Pad

 Video Demo Ujian Penyerapan Bio Seleza Feminine Pad